Alberts Jodis
mārketings, reklāma, PR
Informatīvā kampaņa par referendumu liks pamatu diskusijai
Pievienots 2012 gada 4. janvārī | 0 komentāri
Drukāt
Šobrīd aktīvas diskusijas par krievu kā otras valsts valodas iespējamību Latvijā norisinājušās tikai krievvalodīgajos masu medijos un sabiedrības daļā. Viņi diskutē, pauž viedokļus, iesaista cilvēkus, aģitē, kamēr latvieši klusē. 

Ir kauns, ka valsts līmeņa darbinieki izliekas, ka nekas nenotiek, aizbildinoties ar nevēlēšanos iesaistīties. Tieši tādēļ ir apsveicama Valda Dombrovska iecere vismaz izskatīt iespēju organizēt informatīvo kampaņu, tajā iesaistot Sarmīti Ēlerti, kas ir nozares profesionāle un pratīs uzlikt pareizos uzsvarus, pievērst auditoriju uzmanību.

Turklāt ir jārunā ne tikai ar krieviem un cittautiešiem, bet liela uzmanība jāveltī arī latviešiem, visiem atgādinot un skaidrojot valstisko un vienlaikus katra pilsoņa attieksmi pret Latviju, tās identitāti. Arī latviešiem no valsts pārvaldes puses ir jādzird apstiprinājums mūsu tautiskumam, jāgūst pārliecība par to, ka valoda joprojām ir svarīga identitātes sastāvdaļa, ka mēs no tās nekaunamies un par to iestājamies. Pretējā gadījumā latviešu klusēšana var tikt uzskatīta par piekāpšanos un domāju, ka daudzi jau tagad tā domā.

Ar Latvijas pilsoņiem valsts pārvaldē strādājošajiem, varasvīriem ir jārunā, un šī ir lieliska iespēja, kas nospraust mērķus, atgādināt par valsts identitāti, vērtībām un veicināt patriotismu, kas pēc tam atmaksāsies arī tīri ekonomiski – radot cilvēkos piederības sajūtu un vēlmi dzīvot un strādāt Latvijā.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Alberts Jodis ir izveidojis un vada vienu no pazī ...
Vairāk
Reklāma