Alberts Jodis
mārketings, reklāma, PR
Krievija no Putina gaida radošu rīcību
Pievienots 2011 gada 8. decembrī | 0 komentāri
Drukāt
Tā ir visu ilgspēlējošo politiķu problēma – notrulināta uztvere un sasaistes zaudēšana ar vienkāršo tautu. Esot tuvāk tautai, iespējams sekot līdzi tās noskaņojumam, laicīgi pamanīt un adekvāti reaģēt uz briestošu neapmierinātību, kā arī dot cilvēkiem paļāvību par to, ka vadītājs viņos ieklausās. Izskatās, ka arī Putinam, pavadot jau daudzus gadus glaimojoši smaidīgo padomnieku sabiedrībā, no tā nav izdevies izvairīties. 

Atskatoties uz pēdējo dienu notikumiem Krievijā un īpaši Maskavā, rodas priekšstats, ka Putins un viņa komanda nav bijuši gatavi šādam notikumu pavērsienam. Lai arī Kremļa aprindās valda uzskats, ka opozīcija ir pieļāvusi falšstartu aktivitātēm, ko bija plānots realizēt saistībā ar prezidenta vēlēšanām nākamā gada pavasarī, tomēr drīzāk izskatās, ka ar valdošās varas politiku neapmierinātie ir spējuši iemidzināt Putina padomnieku modrību, un masu demonstrāciju un protestu aktivitāte varētu tikai pieaugt.

Šobrīd nav vērts pievērsties Putina tēla kā tāda veidošanai un mainīšanai, jo tas nav izdarāms ne vienā nedēļā, ne mēnesī, tas ir atsevišķa pētījuma jautājums. Taču šī brīža situācijā risinājums ir viens – 10. decembrī gaidāmajā mītiņā un pirms tam Putins nedrīkst palikt kā notiekošā komentētājs, kas no Kremļa izsaka viedokli par opozīcijas rīcību. Viņam ir jāņem iniciatīva savās rokās un aktīvi, praktiski jāiesaistās.

To visvienkāršāk iespējams izdarīt ar vairākiem, secīgi izdarītiem neordināriem PR gājieniem. Šorīt Putins jau nedaudz koriģējis savu pozīciju, paziņojot, ka opozīcijas pārstāvji var brīvi piedalīties mītiņos, ja vien tie tiek organizēti likuma ietvaros. Tomēr tas ir nepietiekami. Viņam vajadzētu rīkoties tiešāk – piemēram, ierasties kādā policijas iecirknī, pašam pārbaudīt, kāda ir attieksme pret aizturētajiem, norādīt uz trūkumiem un darīt visu, lai nepieļautu policijas darbinieku patvaļu. Paralēli tam jādara viss, lai novirzītu sabiedrības uzmanību uz citām, daudz būtiskākām problēmām, kas skar (vai var skart) Krieviju. Tad vēlēšanas vairs nebūs aktuālākais dienaskārtības jautājums. Ieteikumi būtu, taču ne vienmēr gatavās receptes iespējams publicēt.

Latvijai šobrīd ir jāatmaksā apjomīgs SVF aizdevums, tādēļ Putins var droši pie mums saņemt konsultācijas, honorāru ieskaitot Latvijas valsts budžetā.


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Alberts Jodis ir izveidojis un vada vienu no pazī ...
Vairāk
Reklāma