Aivars Lembergs
valsts pārvalde
Par ZZS premjera kandidātu un dalību vēlēšanās
Pievienots 2014 gada 16. jūlijā | 0 komentāri
Drukāt
Jautājums par premjera kandidātu no ZZS šobrīd ir vēl atvērts. Attiecībā uz mani domas, ko izteicu pirms gada pēc pašvaldību vēlēšanām, šobrīd vēl neesmu mainījis, bet nu jāskatās, kāda ir situācija un ko kurš grib un ko kurš negrib.Taču vistuvākajā laikā ZZS jautājums par premjera kandidātu būs jāizlemj.

Pirms gada paziņoju, ka es vairs neesmu ZZS premjera kandidāts, jo bija noslēgušās pašvaldību vēlēšanas, viens cikls. Aicināju ZZS pārstāvētās partijas virzīt kādus citus kandidātus, lai savlaicīgi izvēlētais premjera kandidāts varētu arī visu laiku diskutēt ar valdības vadītāju un ministriem un paust viedokli par Ministru kabineta lēmumiem, par tiem vai citiem likumiem. Potenciālajam vēlētajam jābūt skaidrībai, ar ko ZZS premjera kandidāts atšķiras no citu partiju premjera kandidātiem.

Diemžēl ZZS gada laikā šo jautājumu tā arī nav spējusi noformulēt un līdz ar to šis dialogs starp ZZS premjera kandidātu un premjeru vai premjera kandidātiem no citām partijām pēdējā gada laikā ir izpalicis, kas ir, protams, trūkums politiskajā domā, politiskajā diskusijā un arī praktiskajā politiskajā darbībā. Tuvākajā laikā šis vakuums ir jāaizpilda. 

Partijas "Latvijai un Ventspilij" pārstāvji piedalīsies šoruden gaidāmajās Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta. Mēs startēsim Kurzemes apgabalā ar pieciem kandidātiem, un mūsu partijas atbalstītie kandidāti būs arī sarakstā Rīgā, Latgalē un Vidzemē. Protams, ka galvenais starts ir Kurzemē. Partijas valdes sēdē un sapulcē plānots izskatīt ZZS 4000 zīmju programmas projektu. Tur bija domu dažādība par atsevišķiem jautājumiem, tā būtu jānoslīpē, lai jaunnedēļ varētu pieņemt kopumā.

Šoreiz mēs vairāk pievērsīsim uzmanību arī plašajai programmai. Mēs pievērsīsim uzmanību formulējumiem tāpēc, ka saistībā ar jautājumiem, kas skar drošību, iznāca, ka tas, kas formulēts plašajā programmā, nesaskan ar to, ko pauž ZZS vadītāji, - ne visi, bet viens otrs. Nedrīkst būt atšķirība programmā un tajā, ko pauž vadītāji.

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs
Reklāma