Aivars Lembergs
valsts pārvalde
Ēlertes matemātika un divkosība
Pievienots 2010 gada 11. novembrī | 0 komentāri
Drukāt
Ierastajā «skolmeisterienes» stilā jaunā kultūras ministre, bijusī Sorosa fonda priekšniece, Sarmīte Ēlerte publikācijā «Lembergs un aritmētika» nolēmusi man izlikt atzīmes aritmētikā.

Ēlerte nav apmierināta ar manām zināšanām. «Lembergam neveicas ar aritmētiku», «Aivars Lembergs neprot skaitīt,» klāsta Ēlerte.

Savu vērtējumu Ēlerte pamato ar to, ka Saeimas vēlēšanās Zemgalē viņu ar plusu atbalstījuši krietni vairāk vēlētāju nekā Augustu Brigmani, Andri Bērziņu u.c. ZZS deputātu kandidātus. Pat ja no plusiem atskaita svītrojumus, Ēlerte vēlēšanās esot vairāk atbalstīta nekā minētie ZZS deputātu kandidāti. Proti, viņas «rezultāts» vēlēšanās esot 5 818 un tas ir labāks nekā jebkuram no Saeimā ievēlētajiem ZZS deputātu kandidātiem.

Zināšanu izvērtēšanas laikā pašreizējā kultūras ministre acīgi pamanījusi, ka par Aivaru Lembergu «10. Saeimas vēlēšanās neviens nebalsoja.» Tomēr ministres kundzei paslīdējis garām, kāpēc 10. Saeimas vēlēšanās par mani neviens nebalsoja. Bet vispār jau tas bija tāpēc, ka es šajās vēlēšanās nemaz nepiedalījos kā deputāta kandidāts.

Pēdējās vēlēšanas, kurās es piedalījos kā deputāta kandidāts, bija pagājušā gada pašvaldību vēlēšanas. Tajās politiskā apvienība «Latvijai un Ventspilij» ieguva 60% vēlētāju atbalstu, kamēr «Vienotība» parlamenta vēlēšanās - 31%. Šāds rezultāts tika iegūts, neskatoties uz to, ka vēlētāji ļoti labi zināja - pret mani izvirzītas dažādas apsūdzības; kā arī to, ka savulaik gan Ēlertes vadītais laikraksts «Diena», gan citi sorosiešu kontrolētie mediji nepārtraukti skandināja par «smagos noziegumos apsūdzēto» Lembergu, vienlaicīgi izliekoties nezinām faktu, ka Lembergam izvirzītās apsūdzības jau vismaz trijos kriminālprocesos ir cietušas pilnīgu fiasko.

Bet, ja jau tiek vērtētas zināšanas aritmētikā, tad lai notiek - pavingrināsimies šajā priekšmetā, ministres kundze! Jūsu pārstāvētā vēlēšanu apvienība «Vienotība» ļāva Jums startēt Zemgales vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru. Atšķirībā no mana starta vēlēšanās, kurās es arī biju saraksta līderis, vēlētāji mani arī atstāja par saraksta līderi pēc vēlēšanām, kamēr Jūs - nometa uz ceturto vietu «Vienotības» listē.

Es gan ar šādu rezultātu pārāk neplātītos. Turklāt, par Zemgales apgabala saraksta līderi vēlētāji izvirzīja Ati Lejiņu – cilvēku, kurš ir LSDP biedrs nevis «Vienotībā» ietilpstošo partiju biedrs. Kas zina, varbūt tieši Lejiņa personība «Vienotības» sarakstā bija patiesais vēlētāju izvēles faktors, kāpēc Jūs vispār esat ievēlēta parlamentā.

Arī citi rādītāji neliecina par Ēlertes izcilajām zināšanām aritmētikā. Tā, piemēram, ja salīdzina attiecību – pozitīvais vērtējums (vēlētāju ievilktie «plusiņi») konkrētajam deputāta kandidātam pret viņa iegūto balsu skaitu vēlēšanās kopumā, tad Lemberga darbību ar «plus» zīmēm novērtēja 40% vēlētāju, turpretī Ēlertes – 23%. To pašu varētu attiecināt arī par svītrojumu attiecību pret balsu kopsummu.

Iepriekšējais kultūras ministrs Ints Dālderis «Vienotības» listē Rīgas vēlēšanu apgabalā ieguva 89 528 balsis, jeb par 35 921 balsi vairāk nekā Ēlerte Zemgalē.

Bet, protams, «dziesma» nav un nebija par matemātiku, bet gan par divkosību. Turpat 20 gadus, uzstājoties sabiedrības vārdā, Ēlerte runāja par to, lai politiķi savu viedokli saskaņotu ar sabiedriskajām organizācijām. Viņa kaunināja politiķus, kas amatus iegūst atbilstīgi partiju kvotām, ignorējot profesionalitātes principu.

Tagad, kad Ēlertei pašai radās iespējas iegūt kultūras ministres amatu atbilstīgi kvotai, kas «Vienotības» iekšienē tika iedalīta «Pilsoniskajai savienībai», Ēlerte no šī amata neatteicās. Ēlertei bija vienalga, ka augstākās raudzes nozares speciālisti – Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, diriģents Normunds Šnē, Dailes teātra direktors Andris Vītols, LNSO direktore Ilze Paidere-Staķe un daudzi citi - kā vispiemērotāko kandidātu atzina tieši Dālderi. 

Ēlertei partiju kvotas ir svarīgākas par profesionāļu viedokli. Ēlertei partiju kvotas ir pārākas par pilsonisko sabiedrību.   

Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs
Reklāma