Ainārs Šlesers
politika
Jāiet uz nodokļu samazināšanu
Pievienots 2010 gada 30. septembrī | 0 komentāri
Drukāt
Vispirms vajadzētu iepazīties ar slepenajiem protokoliem, kuri ir noslēgti ar SVF un par kuriem sabiedrība neko nezina. Valdības galvenais uzdevums, protams, ir nākamā gada budžets. Tas jāveido ciešā sadarbībā ar Latvijas darba devējiem, vienojoties par prioritātēm, kādā veidā valsts pelnīs. Šobrīd dzirdam, ka valdība runā tikai par izdevumu samazināšanu un nodokļu palielināšanu. Tajā pašā laikā ne vārda par to, kā valsts pelnīs.

Jāiet uz nodokļu samazināšanu, nevis palielināšanu, kā piedāvā premjers Valdis Dombrovskis, bet vienlaikus jāvienojas, ka maksā visi. Protams, simtprocentīgi visi nemaksās nekad. Uzskatām, ka panākums būtu, ja puse no tiem, kas tagad nemaksā, sāktu to darīt.

Premjeram jāpiedāvā jaunais budžets. Mans priekšlikums – nodokļu samazināšana jau nākamajā gadā. Ārkārtīgi svarīgi ir sociālie jautājumi. Jāstimulē daudzbērnu ģimenes. Savulaik ir bijis bezbērnu nodoklis. Šodien par to nerunājam.

Sakām, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa atlaide tiek piemērota atkarībā no bērnu skaita. Viens bērns – 25% iedzīvotāju ienākuma nodokļa atlaide. Divi bērni – 50%, trīs bērni – 75%, četri bērni – tā ir daudzbērnu ģimene, kurai tiek piemērota 100% atlaide un iedzīvotāju ienākuma nodoklis netiek maksāts vispār. Kāpēc? Tāpēc, ka daudzbērnu ģimene veic arī sociālo funkciju pret valsti. Tas ir konkrēts solis, ko plānojam darīt, stimulējot strādājošās ģimenes, lai viņas var atļauties vairāk bērnu. Cilvēkiem jāzina – jo vairāk atvašu, jo lielāks valsts atbalsts.

Kas attiecas uz valdības reorganizāciju, piedāvāsim valsts pārvaldes reformu, veidojot astoņas ministrijas. Satiksmes, Ekonomikas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju apvienosim Attīstības ministrijā. Vienā tiks apvienota tagadējā Tieslietu un Iekšlietu ministrija, Kultūras un Izglītības ministrija, Labklājības un Veselības ministrija, kā arī Zemkopības un Vides ministrija. Pašreizējā statusā paliktu vienīgi Finanšu, Ārlietu un Aizsardzības ministrija.


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Partijas LPP/LC priekšsēdētājs, Rīgas vicemē ...
Vairāk
Reklāma