Ainārs Šlesers
politika
Dombrovskis pirms vēlēšanām „iebraucis auzās” – vēršas Ģenerālprokuratūrā pats pret sevi, gatavo airBaltic pārdošanu Sorosam
Pievienots 2010 gada 22. septembrī | 0 komentāri
Drukāt
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis kārtējo reizi publiski melo. Pirms pašvaldību vēlēšanām Dombrovskis, skatoties sabiedrībai acīs, sameloja, ka netiks samazinātas pensijas. Tagad Dombrovskis atkal melo par Air Baltic akcionāru līgumu, noklusējot, ka šo līgumu ir akceptējusi un parakstījusi viņa paša vadītā valdība šā gada sākumā. Nav nekāda akcionāru līguma starp Šleseru un Fliku, ir akcionāru līgums starp Dombrovski un Fliku. Tādejādi Valdis Dombrovskis ir vērsies Ģenerālprokuratūrā pats pret sevi.

Kāpēc tad notiek vēršanās pret Air Baltic vadītāju Bertoltu Fliku? Viss ir ļoti vienkārši – pirms dažām nedēļām Kaspara Gerharda vadītā Satiksmes ministrija AirBaltic padomē apstiprināja divus “Vienotības” pārstāvjus, pagājušajā nedēļā atklājās informācija, ka par AirBaltic iegādi interesējas aviokompānija Hainan Airlines, kuras pastarpināts akcionārs ir Džordžs Soross.

Ar šīs aviokompānijas pārstāvjiem Valdis Dombrovskis un Bertolts Fliks ir tikušies premjera vizītes laikā Ķīnā. Tas vēlreiz apliecina, ka valdības vadītājam ir plāns par valsts lielāko uzņēmumu izpārdošanu, par ko varētu būt panākta vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Esmu pārliecināts, ka šī iemesla dēļ Dombrovskis ir uzsācis cīņu ar AirBaltic vadību, kura pēdējos gados panākusi uzņēmuma apgrozījuma kāpumu 5 reizes un attīstās ļoti sekmīgi.

Es pieprasu, lai premjers Valdis Dombrovskis publisko savas valdības akceptēto akcionāru līgumu. Ja tas netiks izdarīts, tad es vērsīšos Ģenerālprokuratūrā un lūgšu izvērtēt Dombrovska atbildību.


Komentāri:
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Partijas LPP/LC priekšsēdētājs, Rīgas vicemē ...
Vairāk
Reklāma