Ainārs Šlesers
politika
Aicinājums Latvijas Valsts prezidentam Valdim Zatleram
Pievienots 2010 gada 18. jūnijā | 1 komentārs
Drukāt
Mūsu valsts Saeimas deputāti ir izrādījuši neierastu stingrību un, par spīti visam, apliecinājuši spēju izšķirīgā brīdī pieņemt tautai svarīgus lēmumus. Šis brīdis ir pienācis tūkstošiem Latvijas cilvēku mājās un ģimenēs – nespēdami nomaksāt kādreiz tik neapdomīgi piešķirtos kredītus, mūsu iedzīvotāji un vietējie uzņēmēji ir nonākuši to pašu banku gūstā, kuras viņiem šos kredītus vieglprātīgi izdāļāja. Pirmie cerēja iegūt labākas mājas savai ģimenei vai izveidot pašiem savus uzņēmumus, bet otrie – gūt ātru, vieglu un grandiozu peļņu. Šobrīd cerības ir sabrukušas abiem. Tautas pārstāvjiem bija jāizlemj, kura pusē nostāties, un tie izlēma stāvēt tautas pusē. Es lūdzu arī Jūs, prezidenta kungs, viņiem pievienoties.

Saeimas pieņemtais likums ir vienlīdz godīgs pret abiem – gan pret aizdevumu ņēmējiem, gan devējiem. Tas sadala smago parādu nastu, kuru līdz šim bija spiesti vilkt tikai parādnieki, uz abu ieinteresēto pušu pleciem. Likumā arī minētas gluži pašsaprotamas lietas – tas atvieglos bankrota procedūras uzsākšanu. Jo vai tad ir pareizi un godīgi, ja cilvēks vairs nevar pat bankrotēt tikai tādēļ, ka vienkārši nevar to atļauties?

Un šādu cilvēku Latvijā ir tūkstošu tūkstošiem. Saeimas pieņemtais likums ļaus viņiem ar godu un cieņu nokārtot savas saistības, dodot cerību atgriezties ekonomiskajā dzīvē. Bet zviedru bankām būs lielāka cerība pilnībā atgūt savus aizdevumus ilgākā laika posmā, nevis sagrābt visu, kas paņemams uzreiz, kā tas ir šobrīd.

Latvijā vēl nav uzrakstīta zviedru banku lobija vēsture mūsu zemē, bet jau šobrīd ir skaidri zināms, ka šī vēsture ir spiedīga, ārkārtīgi vērienīga un ļoti neglīta. Mums ir piemēri – augsta amatpersona, kura bija atbildīga par banku sektora uzraudzību, šobrīd ieņem ļoti dāsni atalgotu amatu kādā zviedru bankā pašā Zviedrijā. Arī uz zviedru paspārnē tapušo avīžu pirmajām lapām šodien izcelti tikai banku pārstāvju iebildumi. Spiediens ir milzīgs. Tieši tādēļ es vēršos pie Jums ar lūgumu nostāties mūsu pašu tautas, nevis skandināvu banku pusē. Zviedru bankas un pārticībā dzīvojošie zviedru pensionāri no mūsu Saeimas lēmuma īpaši nabagāki nekļūs, bet mūsu tauta, ja visi, kam ir vara, nenostāsies tās pusē, būs iegrūsta pilnīgā postā.

Jūs reiz teicāt, ka vēlaties kļūt par tautas prezidentu. Es ticu, ka Jūs tāds esat jau tagad. Un Jūsu lēmums izsludināt šo tautai tik svarīgo likumu, to apstiprinās. Aiz daudzo lobistu mugurām stāv zviedru un skandināvu nauda, viņu valdības un milzīgā ietekme. Bet aiz Jums nostājušies mūsu tautas priekšstāvji un līdz ar viņiem – visa Latvijas tauta. Šis mums visiem ir īpaši izšķirīgs brīdis, un esmu pārliecināts – visi kopā mēs spējam un varam aizstāvēt mūsu tautas intereses!      

Patiesā cieņā
Ainārs Šlesers,
Rīgas domes vicemērs,
Latvijas pilsonis

Komentāri:
Brīnums, 25/06/2010 09:36
Pareizi teikts, bet šis nav vienīgais banku lobijs. Domāju, ka arī atļaujas piešķiršana NĪ īpašniekiem ir banku interesēs, lai tiktu vaļā no nelikvīdiem īpašumiem....
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Tavs komentārs:
Par autoru
Partijas LPP/LC priekšsēdētājs, Rīgas vicemē ...
Vairāk
Reklāma