Ainārs Šlesers
politika
Pievienots 2011 gada 15. septembrī | 1 komentārs
Augsti godātais prezidenta kungs! Atklātībā nākuši šokējoši fakti par Valda Dombrovska valdības bezdarbību un mazspēju nacionālās aviokompānijas «airBaltic» finanšu problēmu risināšanā.
Pievienots 2011 gada 31. augustā | 0 komentāri
 Šlesera Reformu partija LPP/LC ir pārsteigta par Valda Zatlera nekonsekvenci un divkosību viendzimuma partnerattiecību jautājumos. Vēl savas prezidentūras laikā Zatlers izrunājās, ka ir jādiskutē par viendzimuma pāru partnerattiecību ieviešanu un valstij jāpalīdz šiem cilvēkiem.
Pievienots 2010 gada 30. septembrī | 0 komentāri
Vispirms vajadzētu iepazīties ar slepenajiem protokoliem, kuri ir noslēgti ar SVF un par kuriem sabiedrība neko nezina. Valdības galvenais uzdevums, protams, ir nākamā gada budžets. Tas jāveido ciešā sadarbībā ar Latvijas darba devējiem, vienojoties par prioritātēm, kādā veidā valsts pelnīs. Šobrīd dzirdam, ka valdība runā tikai par izdevumu samazināšanu un nodokļu palielināšanu. Tajā pašā laikā ne vārda par to, kā valsts pelnīs.
Pievienots 2010 gada 22. septembrī | 0 komentāri
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis kārtējo reizi publiski melo. Pirms pašvaldību vēlēšanām Dombrovskis, skatoties sabiedrībai acīs, sameloja, ka netiks samazinātas pensijas. Tagad Dombrovskis atkal melo par Air Baltic akcionāru līgumu, noklusējot, ka šo līgumu ir akceptējusi un parakstījusi viņa paša vadītā valdība šā gada sākumā. Nav nekāda akcionāru līguma starp Šleseru un Fliku, ir akcionāru līgums starp Dombrovski un Fliku. Tādejādi Valdis Dombrovskis ir vērsies Ģenerālprokuratūrā pats pret sevi.
Pievienots 2010 gada 16. augustā | 0 komentāri
Vēsturē dažkārt gadās, ka šķietami komiska detaļa atklāj dramatisku kopainu. Šoreiz tas ir noticis. Kopaina ir šokējoša. Tā ne vien atklāj ilgstošus valdības melus, bet arī traģisku nolemtību, kurai Jūs, Dombrovska kungs, slepenībā gatavojāt Latviju un tās iedzīvotājus. Līdzīgi, kā ar solījumiem nesamazināt pensijas, arī šoreiz Jūs cerējāt: patiesība nāks klajā tikai pēc vēlēšanām. Taču Dievs bija lēmis citādi.
Pievienots 2010 gada 21. jūlijā | 1 komentārs
Pirms gada Rīgas dome par vienu no savas darbības galvenajām prioritātēm pasludināja tūrisma nozari. Šajā valstij tik grūtajā laikā mēs izšķīrāmies pasīvi negaidīt ekonomiskās krīzes beigas, bet nolēmām rīkoties aktīvi. Rīgas dome pieņēma lēmumu investēt līdzekļus galvaspilsētas atpazīstamības veicināšanai ārvalstīs. Tika radīts zīmols „LIVE RĪGA”, un jau ir notikušas vairākas reklāmas kampaņas sākotnēji septiņās, bet patlaban jau vienpadsmit valstīs. Mūsu rīcība ir pilnībā attaisnojusies un izrādījusies pareiza – tūristu skaits Rīgā šogad pieaudzis par 20%, bet pārējā valstī tikai par 3%. Pēc nozares veiktajiem aprēķiniem, šāds straujš tūristu skaita pieaugums Rīgā radījis 5000 jaunu darbavietu.
Pievienots 2010 gada 18. jūnijā | 1 komentārs
Mūsu valsts Saeimas deputāti ir izrādījuši neierastu stingrību un, par spīti visam, apliecinājuši spēju izšķirīgā brīdī pieņemt tautai svarīgus lēmumus. Šis brīdis ir pienācis tūkstošiem Latvijas cilvēku mājās un ģimenēs – nespēdami nomaksāt kādreiz tik neapdomīgi piešķirtos kredītus, mūsu iedzīvotāji un vietējie uzņēmēji ir nonākuši to pašu banku gūstā, kuras viņiem šos kredītus vieglprātīgi izdāļāja. Pirmie cerēja iegūt labākas mājas savai ģimenei vai izveidot pašiem savus uzņēmumus, bet otrie – gūt ātru, vieglu un grandiozu peļņu. Šobrīd cerības ir sabrukušas abiem. Tautas pārstāvjiem bija jāizlemj, kura pusē nostāties, un tie izlēma stāvēt tautas pusē. Es lūdzu arī Jūs, prezidenta kungs, viņiem pievienoties.
Pievienots 2010 gada 26. maijā | 0 komentāri
Lai arī daudzās jomās manis vadītās partijas LPP/LC un apvienības «Vienotība» viedokļi atšķiras, vienā ziņā domstarpību nav: proti, godīga politika ir tā, kurā politiķu vārdi sakrīt ar darbiem. Respektēju arī kādu citu «Jaunā laika» un «Vienotības» sludināto principu (lai arī tā dēļ esmu piedzīvojis dažus nepamatotus uzbrukumus): «Atbildīgu amatu valstī drīkst ieņemt tikai un vienīgi atbilstošs profesionālis, pilnībā izslēdzot partejisko piederību, draudzību vai personisku ieinteresētību!»
Pievienots 2010 gada 19. aprīlī | 2 komentāri
Pēc komandējuma atgriežoties Latvijā, vairāk par Īslandes vulkāna sagādāto satiksmes haosu mani pārsteidza publiskā histērija ap ģenerālprokurora Jāņa Maizīša nepārvēlēšanu amatā, kā arī vieglums, ar kādu daudzi gatavi teju vai krist ceļos kārtējā mediju uzpūstā elka priekšā.
Pievienots 2010 gada 3. martā | 0 komentāri
Politizētais ārprāts daudzu gadu garumā ap mūsu ģimenes Jūrmalas īpašuma priedēm nu ir beidzies. Joprojām nebeidzu brīnīties par meliem, ko tiražē cilvēki un mediji. Ne vienmēr man bijis laiks un iespēja tos atspēkot.
Pievienots 2010 gada 9. februārī | 4 komentāri
Šodien „Ryanair” paziņoja par plāniem izvietot lidmašīnu apkalpošanas bāzi Kauņas lidostā. 140 miljonu (!) dolāru investīcijas! Vismaz 1000 jaunu darbavietu. Ap 120 lidojumu nedēļā. Šis ir kliedzošs pierādījums pašreizējās Latvijas valdības un Konkurences padomes tuvredzībai un ekonomiskajam analfabētismam. Vēl vairāk – es to sauktu par klaji noziedzīgu kaitniecību Latvijas valsts interesēm.
Par autoru
Partijas LPP/LC priekšsēdētājs, Rīgas vicemē ...
Vairāk
Reklāma