20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Biznesa Uzrāviens » Valsts un pašvaldības iestāžu darbiniekiem iespēja apmeklēt “Personas datu aizsardzības” kursus par zemāku cenu
Valsts un pašvaldības iestāžu darbiniekiem iespēja apmeklēt “Personas datu aizsardzības” kursus par zemāku cenu
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 8. februāris 2013, 18:22
Jebkurā valsts un pašvaldības iestādē nepieciešams savs datu aizsardzības speciālists, kas būtu atbildīgs par datu apstrādes sistēmām. iestāžu datu apstrādes sistēmas var arī nereģistrēt VDI, ja personas datu apstrādi veic sertificētas speciālista uzraudzībā, bet, par nereģistrētu personas datu apstrādi uzņēmumiem var draudēt sods līdz 10 tūkstošiem latu, tieši tādēļ ir svarīgi, lai vietās, kurās nodarbojas ar personas datu apstrādi, būtu šāds speciālists.


Lai kļūtu par personas datu aizsardzības speciālistu, Personas datu aizsardzības izglītības centrs aicina apmeklēt „Personas datu aizsardzības speciālista” kursus, kuru sākums ir jau 12.februārī.Pateicoties vietējo uzņēmumu atbalsta programmas “Biznesa uzrāviens” līdzfinansējumam, valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem, kursu apmeklēšanai tiek piedāvāta īpaša cena – 390 lati, iepriekšējo 490 latu vietā. Valsts un pašvaldību darbiniekiem par apmācībām būs iespēja maksāt pa daļām, un, nepieciešamības gadījumā, viņiem tiks nodrošināta iespēja saņemt papildus ekspertu konsultācijas. Apmācību ilgums – piecas dienas.Kā norādījis personas datu aizsardzības speciālists Mg, iur. Māris Ruķers, uzņēmumos un iestādēs būtu ieteicami pat divi vai vairāki datu aizsardzības speciālisti. “Gadījumā, ja uzņēmuma vai iestādes personas datu aizsardzības speciālists kaut kādu iemeslu dēļ nevar pildīt savus pienākumus, savukārt dabūt jaunu var nebūt tik viegli, jo sertificētu speciālistu mūsu valstī pašreiz ir salīdzinoši nedaudz. Tieši tādēļ jebkurā iestādē un uzņēmumā būtu rekomendējams, lai tajā strādātu divi vai vairāki datu aizsardzības speciālisti. Tas ne tikai palīdzētu neradīt problēmas gadījumā, ja kāds no speciālistiem vairs nestrādātu, bet arī atvieglotu un padarītu raitāku darba ikdienu arī kopumā,” uzsver Māris Ruķers.Nākamie Personas datu aizsardzības izglītības centra kursi par personas datu aizsardzību notiks tikai rudenī, tādēļ visi interesenti Personas datu aizsardzības izglītības centra piedāvātajiem kursiem aicināti pieteikties laicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots. Pēc apmācību pabeigšanas pretendents pēc izvēles var kārtot pārbaudījumu Datu valsts inspekcijā. Par pārbaudījuma kārtošanas kārtību informācija tiks sniegta pēc apmācību pabeigšanas. Lai kļūtu par personas datu aizsardzības speciālistu, nepieciešama IT, fizikas, matemātikas vai juridiskā izglītība. 




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Personas datu aizsardzība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats