19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Biznesa pakalpojumi » LIAA direktors: IKEA atvēršana liecina, ka Latvija joprojām ir pievilcīga investoriem
LIAA direktors: IKEA atvēršana liecina, ka Latvija joprojām ir pievilcīga investoriem
Autors: Ekonomika.lv / 29. augusts 2018, 13:10
Šonedēļ Latvijā tiks atvērts pirmais zviedru mēbeļu veikals IKEA. Pēc Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola domām, tas liecina, ka Latvija joprojām ir pievilcīga investoriem.


“Latvija arvien ir pievilcīga investoriem,” šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Ozols. Pēc viņa sacītā, par to liecinot gan Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas IKEA ienākšana Latvijā, gan arī citi lieli investīciju projekti, kas jau tiek vai drīzumā tiks īstenoti.

Tā, piemēram, arī kāda Eiropas aviokompānija drīzumā plāno Latvijā atvērt pakalpojumu centru.

Pēc viņa sacītā, Latvijas ekonomika šobrīd balstās uz pakalpojumu jomu, kas veido 70% no iekšzemes kopprodukta (IKP), piemēram, tranzīts un loģistika, tūrisms, banku sektors, kā arī IT pakalpojumi.

Kā zināms, Latvijā pirmais IKEA veikals tiks atklāts 30. augustā. Jaunais veikals atrodas uz pašas Rīgas robežas Biķeru ielā 2, Dreiliņos, Stopiņu novadā. Šis ir lielākais IKEA veikals Baltijas valstīs; veikala platība: 34 500 kvadrātmetru. Tajā būs pieejamas vairāk nekā 8000 dažādas Zviedrijas dizaina preces mājokļa labiekārtošanai par tik zemu cenu, lai tās varētu atļauties pēc iespējas vairāk cilvēku.

SIA Paul Mason Properties ir IKEA franšīzes ņēmējs Latvijā, un tā īpašniekam pieder arī IKEA veikals Lietuvā un Islandē. Kopējie līdzšinējie ieguldījumi IKEA Rīga veikalā ir vairāk nekā 50 miljoni eiro.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats