29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Biznesa pakalpojumi » NVA ar kampaņu Zaļā gaisma gados stiprajiem aicina darba devējus novērtēt gados vecākus darbiniekus
NVA ar kampaņu Zaļā gaisma gados stiprajiem aicina darba devējus novērtēt gados vecākus darbiniekus
Autors: EM / 23. augusts 2018, 12:45
Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) ar informatīvu kampaņu “Zaļā gaisma gados stiprajiem” aicina darba devējus novērtēt gados vecāku darbinieku priekšrocības un saņemt atbalstu darbinieku vecumā no 50 gadiem noturēšanai aktīvajā darba tirgū. 


Jānis Reirs, Latvijas Republikas labklājības ministrs: “Vairāk nekā trešdaļa Latvijas darba tirgū nodarbināto ir vecumā virs 50 gadiem, un viņu gadu gaitā gūtā profesionālā pieredze ir liela vērtība. Lai nodrošinātu nepieciešamo atbalstu darba devējiem un veicinātu ilgāku darba mūžu nodarbinātajiem, mēs esam paplašinājuši valsts atbalstu komersantiem un valsts, kā arī pašvaldību institūcijām, kas nodarbina personas vecumā no 50 gadiem.”

Lai informētu par darba devējiem un darbiniekiem vecumā virs 50 gadiem pieejamajiem atbalsta pasākumiem, Nodarbinātības valsts aģentūra Eiropas Sociālā fonda projekta “Atbalsts ilgākam darba mūžam” ietvaros uzsāk informatīvo kampaņu “Zaļā gaisma gados stiprajiem”. Tās mērķis ir mazināt iesīkstējušus stereotipus un uzsvērt gados vecāko nodarbināto priekšrocības darba tirgū, iedrošināt darba devējus un palīdzēt viņiem noturēt vecāka gadagājuma darbiniekus, kā arī stiprināt izpratni, ka gadi un tajos uzkrātā dzīves pieredze ir vērtīgs resurss.

2018. gada septembra laikā uzņēmumi, iestādes un pašvaldības, kas nodarbina darbiniekus vecumā no 50 gadiem, tiks aicināti pieteikties darba vides, darba vietas un cilvēkresursu potenciāla izvērtējumam. To veiks speciālistu komanda, kuras sastāvā ir darba aizsardzības speciālists, arodveselības ārsts, ergoterapeits un personālvadības speciālists. Izvērtējuma rezultātā katrs darba devējs saņems sava uzņēmuma vai iestādes novecošanās pārvaldības plānu un atbalsta pasākumus saskaņā ar darbinieku individuālo novērtējumu.

“Mainīgais darba tirgus ir izaicinājums gan darba ņēmējiem, gan darba devējiem, jo ilgāka darba mūža veicināšanai uzņēmumiem un iestādēm nepieciešams veidot stratēģijas un pieejas, kas balstītas uz nodarbināto potenciāla pilnvērtīgu izmantošanu ilgtermiņā. Darba vietas pielāgošana, darbinieku kvalifikācijas maiņa vai konkurētspējas paaugstināšanas iespējas – šie un vēl citi atbalsta mehānismi turpmāk būs darba devēju un viņu gados vecāko darbinieku rīcībā. Turklāt projekta ietvaros paredzētais finansiālais atbalsts būs īpaši svarīgs tiem vidējiem un mazajiem uzņēmumiem, kam nav papildu līdzekļu savu gados vecāko darbinieku veselības un darba vides uzlabošanai,” uzsver Evita Simsone, Nodarbinātības valsts aģentūras direktore. 



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats