29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Biznesa pakalpojumi » Jauns spēlētājs atkritumu apsaimniekošanā Latvijā – Latvijas zaļais fonds
Jauns spēlētājs atkritumu apsaimniekošanā Latvijā – Latvijas zaļais fonds
24. jūlijs 2018, 11:27
Atkritumu apsaimniekošanas nozarē sevi pieteikusi jauna, Latvijas uzņēmēju dibināta ražotāju atbildības sistēma SIA Latvijas zaļais fonds. Uzņēmums nodrošina izlietotā iepakojuma un videi kaitīgu atkritumu apsaimniekošanu. Latvijas zaļā fonda piedāvātās jaunās apsaimniekošanas sistēmas mērķis ir nodrošināt atbildīgu, caurspīdīgu un pilnvērtīgu atkritumu apsaimniekošanas procesu, gādājot par to, lai videi kaitīgās preces tiktu atbilstoši savāktas un arī reāli pārstrādātas.


Nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu

Latvijas zaļais fonds nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu, tostarp atkritumu savākšanu un nodošanu otrreizējai pārstrādei, kā arī 100% atbrīvojumu no Dabas resursu nodokļa maksājuma un konsultācijas par izdevīgiem un ilgtspējīgiem risinājumiem atkritumu apsaimniekošanā. Turklāt, lai uzlabotu Latvijas pieredzi nesakārtotajā riepu apsaimniekošanas jomā, Latvijas zaļā fonda izveidotajā jaunajā ražotāju atbildības sistēmā jau no šī gada 1. jūlija iesaistījušies vairāk nekā 50% Latvijas riepu nozarē darbojošos uzņēmumu.

“Mūsu klientiem ir svarīgi, ka nozarē tiek ieviestas reālas pārmaiņas. Nav noslēpums, ka atkritumu apsaimniekošana Latvijā  šobrīd  ir drīzāk necaurspīdīga, pastāvot nopietnām bažām, ka pārstrāde tiek veikta tikai “uz papīra”. Mūsu uzņēmums izlietoto iepakojumu un videi kaitīgās preces pārstrādās atbildīgi un ilgtspējīgi pret vidi, vienlaikus nodrošinot klientiem maksimāli izdevīgu cenu,” skaidro Latvijas zaļā fonda izpilddirektore Solveiga Grīsle. “Esam vietējais, pašu kapitāla veidots uzņēmums un nevēlamies pasīvi noskatīties uz nozarē notiekošajām nekārtībām. Tā vietā esam gatavi aktīvi rīkoties, lai dotu pozitīvu ieguldījumu Latvijas vides ekosistēmā. Mūsu mērķis līdzās atbildīgai atkritumu apsaimniekošanai ir nodrošināt arī pastāvīgu izpētes darbu un jaunu pārstrādes veidu atrašanu, kas uzlabotu pārstrādes efektivitāti un ļautu no atkritumiem radīt jaunus, inovatīvus produktus.”

Padarīs atkritumu šķirošanu ērtu un pieejamu katram

Viens no atbildīgas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas stūrakmeņiem ir atkritumu šķirošanas un nodošanas pieejamība un ērtība – tai būtu jābūt pēc iespējas vienkāršākai un saprotamākai gala patērētājam. Izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas jomā uzņēmums jau uzsācis sarunas ar vairākām pašvaldībām par papildu šķirošanas konteineru izvietošanu, lai nodrošinātu to pieejamību ikvienam iedzīvotājam. Pāris gadu laikā uzņēmums plāno izvietot vairāk nekā 10 000 šādu konteineru. Latvijas zaļais fonds jau šobrīd ir noslēdzis līgumus arī par vairāk nekā 50 atkritumu savākšanas laukumu pieejamību gala patērētājiem gan videi kaitīgo preču, gan izlietotā iepakojuma nodošanai savākšanas punktos, kas ļauj tos atbildīgi apsaimniekot un novirzīt tālākai pārstrādei.

Risinās samilzušo automašīnu riepu pārstrādes problēmu

Videi kaitīgo preču jomā, kur lielāko atkritumu apjomu rada tieši automašīnu riepas, Latvijas zaļais fonds apņēmies savākt un efektīvi apsaimniekot visu savu klientu savākto apjomu, kas šobrīd veido vairāk nekā pusi no Latvijā tirdzniecībai ievestajām riepām. Turklāt, lai nodrošinātu atkritumu pārstrādi saskaņā ar normatīvajiem aktiem, uzņēmumam izveidota sadarbība arī ar vairākiem Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Itālijas gala pārstrādātājiem. Atbildīgas pieejas ieviešana riepu savākšanā un apsaimniekošanā ir  viens no Latvijas zaļā fonda galvenajiem izvirzītajiem uzdevumiem, ko risināt tuvākajā laikā. Papildus tam tiek meklēti jauni sadarbības partneri, lai, pārstrādājot riepas un citus atkritumus, iegūtu jaunus, inovatīvus gala produktus.

Foto: F64



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats