29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Bez kaklasaites » Speciāliste: ārstniecības procesā būtisks aspekts ir fizioterapeita un klienta sadarbība
Speciāliste: ārstniecības procesā būtisks aspekts ir fizioterapeita un klienta sadarbība
Autors: Publicitātes materiāls / 21. augusts 2015, 16:24
Mūsu ikdienas straujais ritms un vēlme sevi pilnveidot kā profesionāli, tā garīgi un fiziski, bieži vien rezultējas ar pārpūli, kas var izpausties gan kā saslimšana, gan smagākas fiziskas traumas. Šādā veidā ķermenis pats par sevi atgādina un cilvēkam liek nedaudz apstāties, pievērst uzmanību  savam ķermenim un fiziskajai veselībai. 


Laiku pa laikam pārslodze var rezultēties  nelabvēlīgā iznākumā- tiek iegūta trauma, kuras ārstēšanai ir būtiski vērsties pie ārsta, lai konsultētos par tālāku ārstēšanu. Veiksmīgākā rezultātā būs nepieciešama tikai vienreizēja apskate pie traumatologa, tomēr sarežģītākos gadījumos jāveic pat operācijas, pēc kurām nepieciešama sadarbība  ar fizioterapeitu, kas individuāli strādās ar pacientu un palīdzēs tam atgūt traumētās vietas normālu funkcionalitāti. Kā norāda veselības un skaistumkopšanas centra “Adoria” fizioterapeite Ieva Levica, traumu ārstēšanā fizioterapeits ir kā pacienta labā roka, apmeklējumos kopīgi strādājam, lai atgrieztu pacientu iepriekšējā dzīves līmenī, sastādot pakāpenisku slodzes treniņu. 

“Fizioterapija ir ārstēšana, kas vērsta uz cilvēka fizisko ķermeni un tā funkcionēšanu. Traumu gadījumos rodas problēmas, kā rezultātā tiek traucētas kustību iespējas un tas sagādā ne mazums sarežģījumu. Pats galvenais ārstēšanas procesā ir aktīvo un pasīvo kustību izstrāde. Piemēram, ja traumēta  locītava un tās vietā nenotiek kustības vai kustība locītavā ir samazināta apjoma, tad ar katru seansa reizi ar pacientu sadarbojamies arvien aktīvāk un drošāk, veicot kustības nepieciešamajā apjomā. Nākamajos soļos tiek veikti vingrojumi stabilitātes uzlabošanai, kuru laikā tiek stiprināti traumas vietai apkārt esošie muskuļi, kā arī tiek novērsts muskuļu disbalanss. Tāpat, ja pēc seansiem traumētajā vietā vēl saglabājies pietūkums, fizioterapeits var ieteikt dažādas metodes tūskas mazināšanai. Pats svarīgākais ārstniecības procesā, lai starp pacientu un fizioterapeitu izveidojas labas attiecības, jo tas ir ilglaicīgs process, kuru pavadām kopā un, lai sasniegtu rezultātu, nepieciešama zināma piepūle un gribasspēks,” turpina I.Levica.

Pēc palīdzības pie fizioterapeita ieteicams vērsties sekojošos gadījumos – pastiprināta ķermeņa sāpju un noguruma gadījumā, pēc lūzumu, mežģījumu, saišu traumu, sastiepumu, apdegumu ārstēšanas, mugurkaula un locītavu deformācijām, stājas vājuma, skoliozes gadījumā, gadījumos pēc insulta, galvas vai muguras smadzeņu traumām, pacientiem ar hroniskām neiroloģiskām saslimšanām. Svarīgs veiksmīgas fizioterapijas priekšnosacījums ir aktīva pacienta iesaistīšanās ārstēšanās procesā, ieteikto padomu izpilde un ievērošana, kā arī labas terapeita – pacienta sadarbības izveidošana.

Veselības un skaistuma centrs “Adoria” aicina cilvēkus būt atbildīgiem par savu sev tuvo cilvēku veselību, un fiziskā diskomforta gadījumā savlaicīgi vērsties pēc palīdzības pie mediķiem, kas izvērtēs efektīvākās ārstēšanas metodes un konsultēs visos jautājumos, kas palīdzēs uzturēt ķermeni un prātu harmonijā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Adoria, ārstēšana, Fizioterapija, Ķermenis, labsajūta, sadarbība, sāpes, traumas, veselība, vingrošana

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk