19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Automobiļi, motocikli » Pārtrauc luksus automašīnu tirdzniecības grupējuma darbību; valsts zaudējusi 2,8 miljonus eiro
Pārtrauc luksus automašīnu tirdzniecības grupējuma darbību; valsts zaudējusi 2,8 miljonus eiro
Autors: BNA / 17. augusts 2017, 10:30
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde šī gada augustā apturēja organizētas personu grupas darbību, kas nodarbojās ar ekskluzīvu automašīnu un sadzīves tehnikas tirdzniecību. Izvairoties no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas, valsts budžetam nodarīti zaudējumi vairāk kā 2,8 miljoni eiro apmērā.

Veicot izmeklēšanas un operatīvās darbības, tika noskaidrots, ka organizēta personu grupa apzināti mantkārīgā nolūkā gatavoja nepatiesa satura dokumentus par faktiski nenotikušiem ar PVN apliekamiem darījumiem un iekļāva šos darījumus PVN deklarācijās. Tas viņiem ļāva piedāvāt saviem klientiem iegādāties sadzīves tehniku un luksus klases automašīnas par cenu, kas bija ievērojami zemāka par tirgus cenu. Noziedzīgās darbības grupējums veica, iepriekš savstarpēji saskaņojot savus pienākumus un izmantojot savā kontrolē esošos uzņēmumus un to datus.

Laikā no 2016.gada janvāra noziedzīgais grupējums, izmantojot vairāk kā 30 fiktīvu uzņēmumu datus un banku kontus, izveidoja faktiski nenotikušu darījumu ķēdes un izvairījās no PVN nomaksas valsts budžetā vairāk nekā 2,8 miljonu eiro apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanas ietvaros 2017.gada augustā VID Finanšu policijas pārvaldes izmeklētāji veica 26 kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīvesvietās, birojos un automobiļos. Kratīšanu laikā tika iegūti nozīmīgi pierādījumi par personu veiktajām noziedzīgajām darbībām (dokumenti, datori, telefoni, kodu kalkulatori).

Kriminālprocesa ietvaros, kas šī gada jūlijā uzsākts pēc Krimināllikuma 217.panta trešās daļas un 218.panta trešās daļas, trīs personas atzītas par aizdomās turētām. Noziedzīgā nodarījuma organizatoram piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums; pārējām divām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiks sniegta.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats