25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Automobiļi, motocikli » Saeimā tiks iesniegta inciatīva par to, lai tehnisko apskati veiktu retāk
Saeimā tiks iesniegta inciatīva par to, lai tehnisko apskati veiktu retāk
Autors: BNA / 11. jūlijs 2016, 13:52
Sabiedrisko iniciatīvu portālā Manabalss.lv savākti 10 000 paraksti par iniciatīvu, lai transportlīdzekļu tehnisko apskati veiktu reizi divos gados, nevis ik gadu, kā tas ir šobrīd, kas nozīmē, ka ir savākts nepieciešamais parakstu daudzums, lai iniciatīva tiktu iesniegta Saeima un parlaments to izskatītu.


Iniciatīvas iesniedzējs Ivo Stieģelis norāda, ka vēlas mainīt pastāvošo termiņu uz kādu šobrīd CSDD tiek izsniegta atļauja automašīnai piedalīties satiksmē, tehniskā apskate automašīnai. Viņš piedāvā pagarināt termiņu un veikt transportlīdzekļu tehnisko apskati reizi divos gados kā tas notiek piemēram Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un citur.

“Piedāvāju vienkārši pagarināt šobrīd esošo termiņu no 12 mēnešiem uz 24 mēnešiem. Domāju ka tas nebūtu sarežģīti un tas būtu viegli izdarāms , jo nekas no jauna nav jāizgudro, vienkārši jāiepazīstas kā tas jau ilgāku laiku darbojās piemēram Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā , Vācijā un citur,” norāda iniciatīvas autors.

24 mēnešu tehniskā apskate ļautu auto īpašniekiem Latvijā ietaupīt gan laiku, gan resursus, jo līdzīgi piemēri no citām valstīm pierāda, ka nav nepieciešamības auto veikt tehnisko apskati jau pēc 12 mēnešiem – tā ir lieka birokrātija un resursu patēriņš. Tiktu ietaupīta nodokļu maksātāju nauda.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats