20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Automobiļi, motocikli » Sabiedrībai atklāts jaunā Hyundai i20 dizains
Sabiedrībai atklāts jaunā Hyundai i20 dizains
Autors: Apollo.lv / 11. augusts 2014, 15:11
Jaunā mazās klases Hyundai i20 oficiālā pirmizrāde notiks vien pēc pusotra mēneša Parīzes auto šovā, taču ražotājs acīmredzot nav varējis paciesties un jauno modeli virtuāli atklājis jau tagad.


Jaunais i20 ir izstrādāts Hyundai Eiropas dizaina centrā un pēc sākotnējā uzstādījuma atbilst trim Eiropas patērētājiem svarīgākajiem kritērijiem - automobilim ir viens no plašākajiem saloniem šajā segmentā, tas piedāvā virkni tehnoloģisku jaunievedumu, kas ceļ braukšanas komforta līmeni un vizuāli ir grūti sajaucams ar kādu citu auto, raksta Apollo.lv.

Par dizainu, protams, var strīdēties, taču nevar noliegt, ka pasažieru telpa šim auto tiešām varētu būt starp plašākajām mazo auto vidū. Viens no priekšnosacījumiem ir gara riteņu bāze un jaunā i20 gadījumā tā sasniedz 2570 milimetrus, kas ir par 45 mm vairāk nekā līdz šim. Hyundai apgalvo, ka pārdomātais iekārtojums nodrošina ērtas sēdvietas pieciem pieaugušajiem. Vienlaikus ar pasažieru telpu i20 ir arī diezgan prāva izmēra bagāžnieks; tā tilpums standarta konfigurācijā ir veseli 320 litri.

Kā jau minēts iepriekš, i20 dizainu izstrādājuši speciālisti Hyundai dizaina centrā Riselsheimā, Vācijā. Starp galvenajām jaunā ārējā izskata iezīmēm ir priekšējās daļas noformējums, kurā sešstūru režģis ir novietots zemāk, bet lukturu blokus savieno šaura gaisa ieplūdes atvere. Iespaidu par stabilu stāju rada apakšējais režģis ar bampera malās iebūvētiem miglas lukturiem un salīdzinoši augsta viduslīnija.

Hyundai i20 virsbūves garums tikai nedaudz pārsniedz 4 metrus (4035 milimetri), taču dizaineriem ar melni lakotiem aizmugurējiem jumta balstiem izdodas panākt ne tikai peldoša jumta efektu, bet arī to, ka auto izskatās lielāks nekā patiesībā ir.

Jaunā i20 pasaules pirmizrāde notiks 2.oktobrī Parīzē, bet pārdošanā Baltijas tirgū auto nonāks vien 2015.gada pirmajā pusē. Tad arī Hyundai sniegs detalizētu informāciju par i20 aprīkošanas un dzinēju izvēles iespējām.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Hyundai i20

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats