26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Automobiļi, motocikli » Ceļu būvnieki: ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem būvdarbu zonās
Ceļu būvnieki: ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem būvdarbu zonās
Autors: NRA.lv / 2. jūnijs 2014, 16:55
"Latvijas Valsts ceļi” informē, ka valsts ceļu tīklā rit aktīva remontdarbu sezona un ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem būvdarbu zonās.


Šobrīd valsts ceļu tīklā darbi norisinās kopumā 26 objektos. Iepriekšējā nedēļā ir uzsākti jauni rekonstrukcijas darbi autoceļa (a/c) A1 Rīga – Ainaži posmā Ādažos un tiltu periodiskās uzturēšanas darbi šī ceļa maršrutā līdz pat Salacgrīvai, taču satiksme būtiski nav ierobežota.

Darbi ir uzsākti arī Valmieras ceļa posmā Vaidavas pagastā, ko šodien apmeklēs satiksmes ministrs Anrijs Matīss un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš, kā arī va/s Latvijas Valsts ceļu un va/s Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) speciālisti.

Valsts galveno ceļu tīklā satiksme ir ierobežota 10 remontposmos. Tāpēc dodoties Lietuvas virzienā pa Jelgavas ceļu Svētes un Platones pagastā jārēķinās ar papildu 15 minūtēm, lai šķērsotu remontdarbus, tāpat arī uz Bauskas ceļa no Iecavas līdz Bauskai papildus jāierēķina 15 minūtes ceļā.

Kurzemes reģionā būtiski ierobežojumi ir gan Ventspils, gan Liepājas virzienā. Pie Talsiem 23 km garumā noris būvdarbi un trīs posmos satiksmi regulē ar luksoforiem. Šī remontposma šķērsošana prasīs aptuveni 30 min. Savukārt Liepājas virzienā pie Kalvenes satiksme būvobjektā ar luksoforiem tiek regulēta divos posmos un, lai šo objektu šķērsotu, ir nepieciešamas aptuveni 20 min.

Latgales reģionā darbi uz galvenā ceļa starp Rēzekni un Daugavpili Lūznavas pagastā prasīs papildus aptuveni 10 minūtes ceļā. Jāpiezīmē, ka Latgalē daudzviet notiek darbi uz reģionālās nozīmes ceļiem, piemēram, no Rudzātu līdz Saunas pagastam un Čornajas pagastā pie Rāznas ezera.

Paralēli būvdarbiem, turpinās arī bedrīšu remonts. VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ir beidzis darbus uz valsts galvenajiem un svarīgākajiem reģionāliem ceļiem, kuri atbilst A uzturēšanas klasei. Līdz 15. jūnijam bedres tiks saremontētas uz B uzturēšanas klases a/c un līdz 1. jūlijam C un D uzturēšanas klases ceļos. Kopumā šogad ir saremontētas bedres 213 657 m2 platībā.

Informējam, ka sākot ar 2. jūniju, atsevišķos valsts ceļu posmos, tajā skaitā uz jaunizbūvētā ceļa Tīnūži – Koknese, atļautais braukšanas ātrums vieglajām automašīnām un motocikliem tiks paaugstināts līdz 100 km/h. Šāds ātruma režīms saglabāsies līdz pat šī gada 1. oktobrim.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: būvdarbi, Latvijas Valsts ceļi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats